Nooit meer happen voor gebitsafdrukken!

Onze praktijk maakt gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde technologie. Sinds kort staat in onze tandartspraktijk in Obdam de Trios Scanner van 3Shape. Deze gebruiken we om een digitaal totaalbeeld te maken van uw gebit. De scan wordt gebruikt om tandtechnische producten zoals een kroon of een beugel exact op maat te maken.

Wat is de Trios Scanner?

De Trios Scanner van 3Shape maakt het mogelijk om digitale afdrukken te maken van uw gebit. De scanner is makkelijk in gebruik, waardoor u zo min mogelijk last ondervindt van de scan. Wanneer we de scanner gebruiken, krijgen we gelijk een volledig inzicht in uw gebit en weten we waar (mogelijke) problemen zich bevinden. Hier kunnen wij onze behandeling dan verder op afstemmen en kunnen wij onze patiënten beter van dienst zijn. Eventuele complicaties kunnen we op voorhand waarnemen.

Wat zijn de voordelen?

Gebitsafdrukken maken met klei-achtig materiaal is nooit de fijnste behandeling om te ondergaan. Dit is nu verleden tijd! Het is al even naar voren gekomen, maar de Trios Scanner is prettig in gebruik, zowel voor de tandarts als voor de patiënt. Mede doordat wij een zeer specifieke afdruk van uw gebit kunnen maken, is het mogelijk om (indien nodig) een 1 op 1 model van uw gebit te maken en hierop tandtechnische producten (bijvoorbeeld kronen) te maken, zodat ze perfect aansluiten op uw gebit. U krijgt dan tandtechnische producten die speciaal voor u op maat zijn gemaakt. Ook gebruiken we de scanner bij kinderen en volwassenen die nadenken over een beugel. Met de scanner maken we digitale afdrukken en kunnen wij ook heel duidelijk laten zien waar de problemen liggen en uiteraard wat uw wensen zijn voor een recht en mooi gebit.